Op vrijdag 18 maart heeft Olivier Chastel, de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, in afwezigheid van Premier Yves Leterme, die andere verplichtingen had, de niet-gouvernementele organisatie « Entraide et Fraternité » ontvangen.

Entraide et Fraternité viert haar 50ste verjaardag en is actief in een twintigtal landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, waar het partnerschappen opricht met lokale verenigingen.

De vertegenwoordigers van de NGO werden vergezeld door enkele van hun partners, onder meer uit Peru, de Filippijnen, Burundi en Haïti.

De NGO stelde een overzicht van haar activiteiten voor, die gericht zijn op het verdedigen van de belangen van landbouwers en sprak met Minister Chastel over hun inzet voor de deelname van burgers aan politieke beslissingen en over de noodzaak om basisorganisaties te steunen, zeker op het vlak van landbouw en voedselzekerheid.

Minister Chastel feliciteerde de NGO met haar vijftigjarige werking en hij bracht ook het financieringsdossier van de organisatie ter sprake, dat bestudeerd wordt door de Belgische Ontwikkelingsamenwerking. De Minister bracht eveneens het belang van associatieve bewegingen inzake ontwikkeling in herinnering en benadrukte de noodzaak van een familiale landbouw en de instelling van alternatieve modellen voor een grotere rechtvaardigheid op het vlak van ontwikkeling.

Minister Olivier Chastel wees op de investeringen en de solidariteit van België op het vlak van Ontwikkelingssamenwerking en op de strijd tegen armoede wereldwijd, waarvan de persoonlijke aanwezigheid van Premier Yves Leterme op de Conferentie van minst ontwikkelde landen in Istanbul op 9 mei een bijkomend bewijs is.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire