De laatste weken vluchtten ongeveer 2.500 Syriërs naar het Noorden van Libanon om te ontsnappen aan de onlusten in hun land. De meeste van deze vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen. Sommigen vonden onderdak bij familie of kennissen in Libanon, anderen werden ondergebracht in een school in Tall Bire.

De Belgische regering heeft beslist samen te werken met het Rode Kruis en de Rode Halve Maan, die zorgen voor medische verzorging en het vervoer van gewonden op het terrein.

« We kunnen niet onverschillig blijven voor de problemen van deze mensen, die op de vlucht zijn voor een regime en die in precaire omstandigheden leven », zei Olivier Chastel. België heeft dus de beslissing genomen om een bijdrage van 15.000 euro vrij te maken in het kader van het DREF, het noodfonds van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen voor hulpoperaties bij rampen.

« Concreet zal deze hulp een rechtstreekse steun zijn voor het medisch personeel ter plaatse om de humanitaire noden van de vluchtelingen te kunnen opvangen », zei Olivier Chastel. Er werden al 75 vrijwilligers en 18 ambulances gemobiliseerd en een dertigtal zieken en gewonden wordt verzorgd.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire