Op donderdag 6 oktober woonde Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel de avant-première bij van de film van Radu Mihaileanu « La Source des Femmes ». Met deze vertoning werd de Dag van de Ontwikkelingssamenwerking in het kader van het Festival du Film Francophone (FIFF) afgesloten. De hele dag lang werden films vertoond uit het zuiden en/of rond thema’s uit het zuiden voor leerlingen uit het secundair onderwijs. De leerlingen bezochten ook de tentoonstellingen over de wouden in de Democratische Republiek Congo en de Millenniumdoelstellingen.

 

« Onze aanwezigheid op dit evenement en onze steun bewijzen dat de Belgische ontwikkelingssamenwerking veel belang hecht aan cultuur als boodschapper ten dienste van de menselijke ontwikkeling », zei Olivier Chastel voor het begin van de film. « De sensibilisering van de Belgische publieke opinie voor ontwikkelingsthema’s komt hier tot uiting door onze steun aan audiovisuele producties uit het zuiden en zo ook aan hun culturele rijkdom. Het grote publiek ontdekt zo nieuwe facetten van landen uit het zuiden, maar ook de vaak moeilijke werkelijkheid, waarvoor financieringen worden toegekend die verantwoord moeten worden ».

 

« La Source des Femmes » kreeg steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking en maakte deel uit van de competitie op het laatste filmfestival van Cannes. Deze zeer mooie film benadert thema’s die de ontwikkelingssamenwerking nauw aan het hart liggen: cultuur en onderwijs als emancipatiefactoren, de genderkwestie en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 

 

Filmfragment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire