Deze week is de Braziliaanse president, Dilma Roussef, op werkbezoek in België, onder meer voor de opening van Europalia Brazilië. Op maandag 3 oktober ontvingen Eerste Minister Yves Leterme, Minister van KMO’s, zelfstandigen, landbouw en wetenschapsbeleid Sabine Laruelle en Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel de Braziliaanse president in het Egmontpaleis.

 

De vertegenwoordigers van de twee landen bespraken de sociaaleconomische situatie, de Belgische kandidatuur voor de wereldtentoonstelling van 2017 in Luik, de academische en wetenschappelijke samenwerking tussen België en Brazilië, het onderzoek in de ruimtevaart,…

 

In de huidige context van de wereldwijde economische en financiële crisis, gaat het vrij goed met de Braziliaanse economie. Dankzij deze groei kon Brazilië grote sociale programma’s implementeren, zoals « Minha casa, minha vida » (programma voor sociale huisvesting) en « Bolsa Familia ». Dit laatste programma biedt financiële steun aan families, op voorwaarde dat ze aan bepaalde eisen op ontwikkelingsvlak voldoen, zoals de scholing van de kinderen, vaccinaties, voedingsleer en pre- en postnatale onderzoeken. In juli lanceerde Brazilië nog een nieuw programma, « Brasil sem Miseria ».

 

Presidente Roussef benadrukte dat het dé uitdaging voor Brazilië is om de economische ontwikkeling van het land te verzekeren en tegelijkertijd de sociale cohesie aan te wakkeren.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire