Op vrijdag 1 juli kon de Marokkaanse bevolking zich uitspreken over de door koning Mohammed VI voorgestelde grondwetsherziening. Ook in België worden dit weekend stembureaus ter beschikking gesteld van de Marokkanen. De nieuwe grondwet moderniseert het land en wil vooral de bevoegdheden herverdelen, in het voordeel van de Eerste Minister en het Parlement.

Marokko is een belangrijk partnerland van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, die er de ontwikkeling van de civiele maatschappij ondersteunt, wat volgens Olivier Chastel « de beste garantie is voor de ontplooiing van de democratie in eender welk land ». Een andere prioriteit van onze samenwerking in Marokko is de verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking, vooral op het platteland.

« Ik ben blij met het resultaat van dit referendum en met de opkomst, het is een stap verder voor de democratische ontwikkeling, voor de deelname van de civiele maatschappij en de syndicaten aan het beleid. We willen Marokko verder blijven begeleiden bij deze inspanningen voor meer democratie ».

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire