Op 6 september had Minister Olivier Chastel een ontmoeting met Carol Bellamy, Voorzitster van de Raad « Education for all – Fast Track Initiative (FTI) ». Dit initiatief is een wereldwijd partnerschap tussen de donoren en de ontwikkelingslanden, dat de implementering van onderwijs voor iedereen wil versnellen. Het FTI wil sneller vooruitgang boeken bij de realisatie van de milleniumdoelstelling rond basisonderwijs voor iedereen tegen 2015 en hiervoor alle mogelijke middelen inzetten.

« België heeft altijd actief meegewerkt aan het Fast Track Initiative sinds de oprichting in 2002. Basisonderwijs is trouwens een van de prioritaire sectoren van de Belgische ontwikkelingssamenwerking en heeft nood aan middelen, ook op internationaal vlak », zei Minister Olivier Chastel na zijn gesprek met mevrouw Bellamy.

« Ik ben blij u te kunnen vertellen dat ons land binnenkort een bijkomende schijf van 5 miljoen euro zal vrijmaken voor dit initiatief, hetgeen onze totale bijdrage op 6 miljoen euro brengt ».

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire