Op dinsdag 4 oktober ontvingen Eerste Minister Yves Leterme en Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel in het Egmontpaleis de voormalige president van de VS en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Jimmy Carter. Carter wilde België bedanken voor de financiële steun aan het Carter Center, een in 1982 opgerichte NGO die zich bezighoudt met de consolidatie van opkomende democratieën en met aspecten van de gezondheidszorg. België is één van de belangrijkste donorlanden.

 

« De Democratische Republiek Congo is van kapitaal belang voor België. Daarom hebben wij, net als in 2006, een bijdrage van 500.000€ toegekend voor de verkiezingen in de DRC, die voornamelijk bestemd is voor de opleiding van de waarnemers en hun verdere operationalisering », zei Olivier Chastel.

 

President Carter vroeg ook om ondersteuning voor de waarneming van de komende verkiezingen in Tunesië. « België heeft positief gereageerd op dit verzoek om 110.000$ », verklaarde de Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

 

Na de werkvergadering werd het Grootkruis in de Kroonorde uitgereikt aan President Carter, in aanwezigheid van HKH Prinses Astrid.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire