De tweede dag van de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking was voornamelijk gewijd aan de gezamenlijke programmering, de effectiviteit van de hulp en de voorbereiding van het Forum van Busan.

« België onderschrijft het principe van een gezamenlijke programmering met de Europese Unie volledig. Het betreft immers een mechanisme dat niet alleen de Europese integratie zal bevorderen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, maar dat ook zal leiden tot betere resultaten op het terrein en een betere naleving van onze engagementen op het vlak van efficiënte hulp », zei Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel.

De Europese Ministers voor Ontwikkelingssamenwerking bespraken ook de ontwikkelingshulpprogramma’s. Hieromtrent hecht België veel belang aan een volgehouden inspanning van de ontwikkelingslanden om tot een meer democratische interne werking te komen. « De democratische staten bieden hun bevolking de beste kansen op ontwikkeling », volgens Olivier Chastel.

De vergadering werd vervolgens afgesloten met een gedachtewisseling over de voorbereiding van het vierde High Level Forum over de efficiëntie van de hulp, dat van 29 november tot 1 december 2012 wordt gehouden in Busan in Zuid-Korea. « We moeten een gemeenschappelijk standpunt opstellen om daarna een overeenstemming te bereiken met de andere actoren in Busan », verklaarde Minister Olivier Chastel. Het Forum van Busan zal een cruciale afspraak zijn in het kader van de voorbereiding van de Top over de Millenniumdoelstellingen in 2015.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire