Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel feliciteert Dokter Denis Mukwege, die dinsdag de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling ontvangt. Olivier Chastel wil de arts uitdrukkelijk bedanken voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling in de Democratische Republiek Congo, en drukte zijn bewondering uit voor zijn strijd tegen seksueel geweld tegen vrouwen in deze regio.

« België heeft een mobiliserende pioniersrol gespeeld in de strijd tegen seksueel geweld in de DRC, door in 2004 het gezamenlijk programma van de drie VN-agentschappen te ondersteunen: het Bevolkingsfonds van de VN, UNICEF en het Hoog-Commissariaat voor de Mensenrechten. Ons land zet deze steun aan een geharmoniseerde en door de Congolese regering gecoördineerde benadering voort, om, in het kader van het “Plan de stabilisation et de reconstruction de l’est-RDC” (STAREC) een globaal antwoord te bieden op de medische, psychosociale en juridische noden van de slachtoffers van seksueel geweld, die ook op sociaaleconomisch vlak terug in de maatschappij moeten worden geïntegreerd », legde Olivier Chastel uit.

Europees Parlementslid en Minister van Staat Louis Michel ontmoette gisteren, samen met Minister Olivier Chastel, Dokter Mukwege in het kader van de uitreiking van de Prijs Jean Rey. Tijdens deze ontmoeting heeft Minister Olivier Chastel positief geantwoord op het verzoek van Dokter Mukwege om zijn ziekenhuis uit te rusten met een zuurstofbehandelingseenheid voor het operatiekwartier en de intensieve zorgen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire