Op woensdag 4 mei opende Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel de 4de Staten-Generaal van de Ontwikkelingssamenwerking, in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Mathilde en van Europees Commissaris Kristalina Georgieva.

De Staten-Generaal zijn een jaarlijks forum waarop beleidsmakers, overheidsactoren en vertegenwoordigers van de civiele maatschappij, de privésector en de academische wereld samenkomen. Het hoofddoel van deze bijeenkomst is te informeren over de internationale inspanningen op het vlak van ontwikkeling en na te denken over de huidige Belgische programma’s en beleidsopties.

« België wordt door de OESO beschouwd als een voorbeeld, omdat we de principes van doeltreffende hulp toepassen, die werden uiteengezet in de Verklaringen van Parijs en van Accra », zei de Minister. Op Europees vlak pleit België er bij de andere lidstaten voor om meer rond vernieuwende financieringsvormen te werken. Daarnaast, « moeten we de problemen aanpakken die de armste landen ondervinden door de klimaatverandering, moeten we betere oplossingen vinden voor de uitdagingen van de minst ontwikkelde landen en ervoor zorgen dat onze hulp efficiënter wordt », benadrukte de Minister.

Met het oog op meer transparantie en efficiëntie in de hulp, onthulde Olivier Chastel voor de 500 deelnemers de nieuwe website ODA online. « Dankzij deze website zal iedereen vanaf nu de toewijzing en de aanwending van de budgetten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking online kunnen raadplegen », zei Olivier Chastel.

Meer informatie over ODA online op http://diplomatie.belgium.be/nl/Beleid/Ontwikkelingssamenwerking/Cijfers/DGDprojectdb/

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire