De Belgische Ontwikkelingssamenwerking neemt op 21 juli deel aan de festiviteiten van onze nationale feestdag in het kader van “Feest op de Warande”. Net als vorig jaar, toen 5.000 mensen een bezoekje brachten aan de stand, zal DGD een stand van 300 m² opzetten in de Regentschapstraat in Brussel. De burger zal er aan de hand van interactieve spelletjes meer te weten kunnen komen over ontwikkelingssamenwerking.

Doel van de stand: spelenderwijs de 8 Millennium Ontwikkelingsdoelen ontdekken

Rond elk van de 8 Millenniumdoelen, die de leidraad van onze ontwikkelingssamenwerking zijn, werd een leerrijk en ludiek spel ontwikkeld, in de vorm van een wedstrijdparcours, begeleid door animatoren. Zo zal men in een Marokkaanse dadelpalm kunnen klimmen, vuilnis kunnen vissen, malariamuggen doodslaan, een bibberspel spelen, enz. Ben je geslaagd voor de meeste spelletjes, dan win je een T-shirt. Men zal er ook een interactieve quiz over de Millenniumdoelen kunnen spelen.

“We willen de burgers, en zeker onze jonge burgers, op een ludieke en interactieve manier sensibiliseren voor onze werking in onze 18 partnerlanden. Er is de Noord-Zuiddynamiek en de Millenniumdoelstellingen, zoals de strijd tegen armoede en honger, de verbetering van de gezondheid van moeders, enz. Zelfs in tijden van crisis kunnen we ons niet onttrekken aan onze engagementen tegenover de ontwikkelingslanden ”, zei Minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel. De Minister zal trouwens op de stand van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking aanwezig zijn tegen het einde van de dag.

Stand van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking 21 juli 2011 Regentschapsstraat, Brussel 10u00 – 22u00

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire