Minister van Begroting Olivier Chastel heeft met tevredenheid kennis genomen van de naar boven bijgestelde rating voor België door Standard & Poors.

Het ratingagentschap Standard and Poor’s (S&P) verklaarde vrijdag dat de “negatieve” outlook op lange termijn werd bijgesteld naar “stabiel” voor België.

Het agentschap herinnert eraan dat een dergelijke stabiele outlook aanduidt dat de waarschijnlijkheid dat deze notering wordt aangepast, naar boven of naar beneden, lager is dan één op drie. De notering “AA” op lange termijn en “A-1+” op korte termijn werden voor België bevestigd.

S&P raamt dat de gestabiliseerde institutionele situatie van ons land “de weg opent naar een versnelling van hervormingen in het voordeel van een economische groei op middellange termijn”.

S&P stelt ook dat de begrotingspolitiek van de Regering heeft toegelaten het deficit terug te brengen onder de 3 procent in 2013.

Voor Olivier Chastel heeft “de doorgedreven actie van de Regering deze goeie resultaten mogelijk gemaakt en zo van België één van de beste leerlingen in de Europese klas gemaakt”.

“We moeten nu doorgaan op deze weg” besluit de Minister. De doelstelling om een begrotingsevenwicht te halen is bereikbaar de volgende jaren. We mogen de toekomstige generaties niet met zware lasten opzadelen en het is noodzakelijk om de financiering van ons model van sociale zekerheid te garanderen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire