Minister van Begroting Olivier Chastel nam akte van de definitieve cijfers in verband met de economische groei in het tweede kwartaal van 2012, zoals vandaag bekend gemaakt door de Nationale Bank van België. Minister Chastel: “De flash raming van de Nationale Bank in augustus bracht geen goed nieuws. De negatieve cijfers voor wat betreft het 2de kwartaal worden nu bevestigd.”

 Minister Chastel beseft dat de cijfers de regering meer dan ooit tot voorzichtigheid gebieden op begrotingsvlak. Olivier Chastel: “De regering neemt de daling van de economische activiteit tijdens het tweede trimester zeer serieus. De Regering besloot tijdens de begrotingscontrole van juli al om een som van 568,2 miljoen euro te bevriezen. Dit bedrag blijft bevroren tot er een nieuwe begrotingscontrole wordt georganiseerd. Het versterkt systeem van budgettaire behoedzaam blijft eveneens van kracht”.

 Op 14 september stelt het Federaal Planbureau haar economische begroting 2013 – 2014 voor. Tussen 21 en 28 september worden nog andere rapporten verwacht die een duidelijker beeld zullen scheppen van de economische en budgettaire situatie.  Minister van Begroting Chastel: “Op basis van al deze rapporten zullen we een duidelijk beeld krijgen over de uitvoering van de begroting 2012.  Indien dit nodig zou zijn, is de regering klaar om bijkomende maatregelen te nemen.” Minister van Begroting Chastel denkt daarbij onder meer aan de activering van de bevroren inkomsten uit de derde pensioenpijler en aan het besparen van een deel van de bevroren uitgaven?

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire