De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Olivier Chastel, en de Staatssecretaris voor Migratie en Asielbeleid, Melchior Wathelet, zijn verheugd over de goedkeuring van het reïntegratieproject voor illegale migranten op doorreis in Marokko.

In het kader van het Indicatief Samenwerkingsprogramma 2010-2013 met Marokko werd een bedrag van 2 miljoen € gereserveerd voor de uitvoering van bijstand op het vlak van migratie en ontwikkeling via de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Het project zal 500 migranten die zich illegaal in Marokko bevinden de middelen bieden om terug te keren naar hun thuisland. De Belgische bijdrage (DGCD) bedraagt 800.000€. Zwitserland heeft het reïntegratieproject ook mede gefinancierd. « De gefinancierde activiteiten omvatten raadplegingen voor het vertrek, een medische raadpleging, assistentie voor het vertrek, medische hulp en transport naar het thuisland, maar ook een luik capaciteitsopbouw om de Marokkanen te helpen de migratiestromen in te dijken », zei Olivier Chastel.

Dit project zou ook moeten bijdragen aan een vermindering van de illegale migratiestromen naar Europese landen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Poster commentaire